Starostne skupine

  • 8 – 10 let = volčiči in volkuljice V krdelu, prek ročnih spretnosti, igre, medsebojne pomoči, življenja v naravi, zgodb iz Knjige o džungli (Rudyard Kipling), džungelske postave, do prijateljstva. Skupaj gremo na love v veliko in skrivnostno džunglo. Geslo: Kar najbolje!
  • 11 – 16 let = izvidniki in vodnice V manjših skupinah - vodih, z uporabo veščin življenja v naravi - orientacije, priprave hrane, postavljanja zgradb iz lesa in vrvi. Vrhunec: tabor – polno izzivov, iger, športa, tabornega ognja, nočnih straž, izletov, potepov, spanja v šotoru, bivakih, proga preživetja ... Geslo: Bodi pripravljen!
  • 16 – 21 let = popotniki in popotnice V noviciatu in klanu - izleti, potovalni tabori, potovanje le z nahrbtnikom, pesem na ustih, dolgi večerni pogovori, spanje v bivakih, skupnost, kjer si resnično sprejet, prijatelji, služenje (prostovoljna pomoč), ki te navda z veseljem, srečevanje z drugimi skavti, mednarodni tabori. Geslo: Služiti!

 

Združena gesla vseh 3 vej: »Kar najbolje bodi pripravljen služiti!«

 

Volčja razigranost, izvidniške dogodivščine in popotniška skupnost na poti k služenju v nas pustijo neizbrisne sledi. Med 19. in 21. letom se odločimo ali bomo voditelji ali člani drugih organizacij ali kako drugače z dobrimi deli aktivni člani družbe. Voditeljice in voditelji so motor vsakega stega; mnogi pravijo, da so največ pridobili kot voditelji. Skavtski voditelji se naučijo veščin dela z ljudmi, financiranja, vodenja projektov, veščin, organiziranja, vodenja, kako vzgajati ipd.

 

Spletne strani starostnih vej:

Državno vodstvo veje volčičev in volkuljic: http://veja-vv.skavt.net

Državno vodstvo veje izvidnikov in vodnic: http://veja-iv.skavt.net

Državno vodstvo veje popotnikov in popotnic: http://veja-pp.skavt.net